boulder blessurevrij

Heropening klim- en boulderhallen 19 mei 2021

De klim- en boulderhallen zijn met ingang van 19 mei 2021 weer open gegaan. Eindelijk! Maar let op dat je niet te snel van start gaat. Beheers je alle skills nog wel? Warm ook goed op en boulder niet te gehaast.

Na een relatief lange stilstand zullen de klanten van de klim- en boulderhallen weer staan te popelen om te starten. Afgelopen zomer constateerden enkele boulderhallen dat er in de periode tussen de beide sluitingen verhoudingsgewijs veel blessures optraden bij hun klanten. Dit was mogelijk het gevolg van de tijdslots waardoor de mensen wellicht gehaaster waren of minder de tijd namen voor een goede warming-up. In de klimhallen zullen sommige klanten die vlak voor de sluiting een basiscursus hebben gevolgd en hun klimvaardigheidsbewijs hadden gehaald misschien weer een korte update nodig hebben, onder meer wat betreft de Partnercheck.

De SVK heeft met het oog op bovenstaande aandachtspunten een aantal (digitale) posters en afbeeldingen voor social media gemaakt waar klim- en boulderhallen gebruik van kunt maken. Deze bestanden zijn hier te downloaden.

boulder blessurevrij

Gekoppelde documenten: